INSTÄLLD!

Regi: Pedro Almodóvar
Spanien 2019
1 tim 53 min
Tillåten från 11 år

Smärta och ära

Melankoliskt och återhållsamt berättar Almodovar om en åldrande regissör vars livslust och inspiration är borta. En känslosam film om barndomsminnen, smärta, kärlek och kreativitetens våndor. Antonio Banderas lyser i huvudrollen som regissören Salvador. En storstilad comeback för både Banderas och Almodovar.

 

INSTÄLLD!

Regi: Louis-Julien Petit
Frankrike 2019
1 tim 42 min
Barntillåten

De osynliga

Med kort varsel tvingas kommunens center för hemlösa kvinnor stängas. Socialarbetarna ska på tre månader hjälpa kvinnorna tillbaka in i samhället och utnyttjar då alla upptänkliga kontakter, förfalskar, hittar på och ljuger. Alla medel är tillåtna.

Flera av rollerna spelas av kvinnor med egen erfarenhet av hemlöshet. Ett allvarligt tema förmedlas med humor och värme.

 

INSTÄLLD!

Regi: Agnieszka Smoczyńska
Polen 2018
1 tim 40 min
Tillåten från 11 år

Kvinnan som glömde sitt förflutna

Alicja lider av svår minnesförlust. Hon minns varken vem hon är eller varifrån hon kommer. När hon blir kontaktad av en man som utger sig vara hennes pappa, blir det inledningen till konfrontation med ett gåtfullt förflutet.

 

INSTÄLLD!

Regi: Sameh Zoabi
Israel 2018
1 tim 37 min
Tillåten från 11 år

Tel Aviv On Fire

Även om underlaget till Tel Aviv on Fire är en invecklad och sorglig historia är resultatet en lättsmält och underhållande fars. Genom dubbla handlingsförlopp och genomtänkt detaljrikedom utvecklar regissören konflikten Israel Palestina till en mjuk satir där symboliken ligger tät och humorn nära till hands.

 

Tisdag 17 mars kl. 18.00

Regi: Roy Andersson
Sverige 2019
1 tim 16 min
Tillåten från 11 år

Om det oändliga

Roy Anderssons värld är sig lik i ”trilogins” fjärde film. Om det oändliga är en samling tablåer som tar oss med på en resa genom mänsklighetens tillvaro på gott och ont, i smått och stort och med humor och konstnärlig fingertoppskänsla. Silverlejonet för bästa regi i Venedig

 

Tisdag 10 mars kl. 18.00

Regi: Rémi Bezançon
Frankrike 2019
1 tim 40 min
Barntillåten

Mysteriet Henri Pick

På ett bibliotek i Bretagne hittar en ung redaktör ett helt makalöst manuskript av bortgångne Henri Pick. Hon bestämmer sig för att ge ut boken, som blir en bästsäljare. Men författaren, en nu död pizzabagare, skrev aldrig något mer avancerat än en inköpslista enligt änkan. En pusseldeckare utan mord eller förövare!

 

Tisdag 25 februari kl. 18.00

Regi: Bong Joonho
Sydkorea 2019
2 tim 12 min
Tillåten från 15 år

Parasit

Guldpalmsvinnande Parasit följer en ung man från en fattig familj som blir privatlärare åt dottern i en överklassfamilj. Med sin syster och sina föräldrar nästlar han sig in i deras liv. I högt tempo blandas mörker och skratt i en svart komedi.

 

Tisdag 3 mars kl. 18.00

Regi: Ken Loach
Storbritannien 2019
1 tim 42 min
Tillåten från 11 år

Sorry We Missed You

Efter en tid med lågavlönade ströjobb lånar Ricky pengar till en skåpbil för att bli egen företagare i budbilsbranschen. Hårt skuldsatta kämpar Ricky och hans fru Abby med att få ihop ekonomi och familjeliv. Ken Loach har i sin ilska över den nya gigekonomins orimliga arbetsförhållanden gjort sin kanske bästa film.

 

Tisdag 11 februari kl. 18.00

Regi: Teona Strugar Mitevska
Nordmakedonien 2019
1 tim 40 min
Tillåten från 11 år

Gud finns, hennes namn är Petrunya

Under en årlig ceremoni kastar prästen ett kors i floden Stip och den nordmakedonska stadens män slänger sig i för att fånga det. Den som fångar korset garanteras lycka och välgång. Petrunya får ett infall och dyker i och fångar korset. Det är första gången en kvinna ger sig in i leken och det sårade patriarkatet slår bakut. En rolig och tankeväckande film.

 

Tisdag 4 februari kl. 18.00

Regi: Hans Petter Moland
Norge 2020
2 tim 3 min
Tillåten från 11 år

Ut och stjäla hästar

Efter mer än femtio år i Sverige flyttar änklingen Trond tillbaka till Norge, nära den plats där han 1948 upplevde en sommar med svek och död. En del av filmen utspelas under och strax efter andra världskriget. Men det är huvudpersonen Tronds upplevelser som tonåring som står i centrum. Suggestivt foto och fint skådespel inte bara av Stellan Skarsgård.

 

Tisdag 28 januari kl. 18.00

Regi: Levan Akin
Sverige/Georgien 2019
1 tim 52 min
Tillåten från 7 år

And Then We Danced

Merab är dansare och sliter hårt för sin dröm om en plats i det georgiska danskompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske dansaren Irakli dyker upp och väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för. Sveriges Oscarsbidrag och en gripande film om vikten av att vara fri.

 

Tisdag 21 januari kl. 18.00

Regi: Céline Sciamma
Frankrike 2019
1 tim 59 min
Tillåten från 15 år

Porträtt av en kvinna i brand

Året är 1760 och i Bretagne har konstnären Marianne fått i uppdrag att måla av Héloïse, en kvinna som just lämnat klostret. Beställaren av porträttet är den blivande brudgummen, men Héloïse vill inte gifta sig. Mellan de två kvinnorna växer intimitet och attraktion fram. Högromantiskt och stilfullt kärleksdrama.

 

Tisdag 14 januari kl. 18.00

Regi: Tom Harper
Storbritannien 2019
1 tim 40 min
Tillåten från 7 år

Wild Rose

Efter en fängelsevistelse vill RoseLynn fylla livet med sin passion att sjunga country. Men i stället får hon kämpa med föräldrarollen och relationen till sin mamma som tagit hand om hennes två barn. Ett starkt relationsdrama som även skildrar vikten av att låta drömmar bära framåt. Och en massa bra musik!